Retourvoorwaarden

Retourvoorwaarden

Informatie over Ruilen/Retourneren

We hopen uiteraard dat u verliefd wordt op uw aankoop bij Lingerie & Beyond, maar begrijpen dat u mogelijk een artikel wilt ruilen of retourneren. Hieronder vindt u hier meer informatie over. 

Lingerie & Beyond is geen postorderbedrijf, maar een kleine onderneming met een online exclusieve lingerie shop met een zeer uitgebreide collectie waarvan de voorraad beperkt is. Door de beperkte voorraad is het mogelijk om online een grote collectie aan te bieden. De lingerie die u besteld dient in de meeste gevallen apart besteld te worden bij de lingerie producent.

Ruilen

Het aanmelden voor ruilen of retourneren kan binnen 14 dagen vanaf de dag van ontvangst. Als uitgangspunt hanteren wij de stempeldatum op de retourzending. Altijd het bijgeleverd cadeau of actie artikel retour sturen met uw retour pakket.

Producten retourneren

U kunt zoals hierboven vermeld staat uw producten aanmelden binnen 7 dagen na ontvangst. Wij zullen na ontvangst van uw retourzending deze controleren en binnen 30 dagen crediteren wanneer aan de volgende voorwaarden is voldaan: 

  1. Retourzendingen dienen duidelijk voorzien te zijn van uw ordernummer.
  2. Producten moeten nieuw en ongebruikt zijn met artikelkaartje bevestigd aan het product, en liefst in de ongeopende originele verpakking. Indien wel geopend, vallen enkele producten wettelijk buiten de retourmogelijkheden. U zou ook geen 2e hands lingerie willen dragen.
  3. Retour moet voldoende zijn frankeerd. 
  4. Voor het eventueel terugbetalen van uw aankoopbedrag van geretourneerd product dat binnen de voorwaarden van retournen valt, hebben wij tevens uw bankrekeningnummer en IBAN nummer nodig. Klanten uit België dienen het IBAN en BIC/Swift nummer van hun eigen bank te vermelden.
  5. Het cadeau welke u bij uw bestelling heeft ontvangen dient u met de retour zending mee te sturen.
  6. Retouren die terug gezonden worden in een envelop worden niet geacepteerd. U dient de artikelen terug te sturen in een verzenddoos.

 

Uitzonderingen uit hygienisch oogpunt

Uit hygiënisch oogpunt kunnen wij sommige producten uit ons assortiment niet retour nemen. De producten welke in deze categorie vallen zijn in de wet omschreven als Intieme Producten. De producten in de categorie Intieme Producten zijn: Kousen en Panty's, Bodystocking en Catsuits, Body's en Teddy's, Strings, Slips, Microstrings en Open Strings. 

Geweigerde retouren

Wanneer wij uw retour helaas moeten weigeren, nemen wij contact met u op om dit mede te delen en ook ons standpunt te beargumenteren. Wij zullen uw retour kosteloos aan u retour zenden en/of het door u verzonden product in gezamenlijk overleg vernietigen wanneer u geen retourzending wenst.

Hoe kan ik retourneren

Alle ruilingen en retourneringen dienen binnen 14 dagen na ontvangst aan Lingerie & Beyond kenbaar te worden gemaakt. Dit kan door middel van het sturen van een email naar info@lingerie-beyond.com. Vermeld hierin uw ordernummer, het product dat u wilt retourneren en de reden waarom. Wilt u een artikel ruilen i.v.m. een klacht, geef dan duidelijk de redenen aan. Wij zullen dan zo snel mogelijk na ontvangst van uw bericht contact met u opnemen.

Zodra u het pakket retour heeft gezonden is het belangrijk dat u het bonnetje met het track en trace nummer bewaard. Wanneer het pakket zoekt raakt is het pakket nog door het track en trace nummer te achterhalen en kunt u contact opnemen met PostNL. U bent zelf verantwoordelijk voor uw retour zending. Retour zendingen die in een envelop per brievenbus post worden verzonden worden niet door ons geaccepteerd.

Let op: Het opgegeven rekeningnummer voor de eventuele terugbetaling dient gelijk te zijn aan het rekeningnummer waarvan u de betaling aan Lingerie & Beyond heeft gedaan.

 

Belangrijke mededeling

Een hele procedure zal u wel denken, maar het valt wel mee. De wetgeving omtrent het onderwerp kopen op afstand wordt vanaf december 2013 europees vastgelegd en onze voorwaarden zijn grotendeels al aangepast naar deze regels.

Wij vinden het alle belangrijkste dat de producten als nieuw worden geretourneerd. Gaat u goed met onze producten om in de afkoelingsperiode, dan zullen wij niet klagen en zien wij een hoop door de vingers. Wij hebben door deze manier van werken en onze klantgerichte opstelling in 2012 nog geen 0.003 % van alle geretourneerde producten moeten weigeren. 

Voorwaarden

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor geretourneerde artikelen. Producten dienen  daarom compleet in een onbeschadigde, ongeopende en indien mogelijk in de originele verpakking te worden aangeleverd. Het pakket dient degelijk verpakt te worden zodat het artikel niet kan beschadigen tijdens het verzendproces. Een envelop is bijvoorbeeld zeker niet voldoende! Het pakket dient voldoende gefrankeerd geretourneerd te worden en wij raden altijd aan de track en trace code van het pakket goed te bewaren. Onvoldoende gefrankeerde pakketten worden niet geaccepteerd en gaan retour afzender. Retour gestuurde producenten met mankementen die binnen de garantie vallen worden uiteraard omgeruild.

Lingerie & Beyond © 2021